پایگاه خبری تحلیلی مینو خبر
Monday, 27 March 2017
دوشنبه, ۰۷ فروردین ۱۳۹۶

33www33111eweنوشیدن چای یکی از علاقه های تمام ایرانیان به خصوص مردم روستایی می باشد. بیشتر کوهنوردان ومردم روستایی چایی که آب آن در قلّو و روی اتش هیزم جوشیده باشد را خیلی دوست دارند.

 

به گزارش مینوخبر : " قلّو" ظرفی فلزی است که از ورق نازک گالوانیزه شده آهن یا ورق استیل درست می گردد.


برای راحتی کار از ورق های هفده کیلویی روغن و پارچ های استیل و محفوظه های جای عصاره عطرمی توان برای ساخت " قلّو " استفاده کرد.


مردم و روستاهای شرق گلستان (مینودشت و گالیکش) به "قلّو" در زبان محلی " اَفتوه" می گویند.


دیده شده است که برخی از چوپانان و یا کشاورزان از ظرف فلزی "سم شته" استفاده می کنند که به آن "شته دانی"  یا " شته قابی " نیز می گویند. جنس این ظرف از روی بوده و به جهت سبکی و زود جوش آمدن چوپانان تمایل بیشتری به استفاده از آن نشان می دهند.


تذکر: هر چند که هیچ نوع تحقیقی در خصوص خطرات استفاده از ظرف سم شته به جای " قلّو " صورت نگرفته است اما آنچه که هر انسان عاقلی می داند این است که بسیار خطر ناک است و اثرات خودش را بر بدن به جای خواهد گذاشت.


چوپانان برای کاهش تاثیر سم در ابتدا چندین بار آب حاوی خاکستر را در داخل ظرف سم ریخته و می جوشانند و پس از شستن مجددا این کار را تکرار می کنند.


توصیه ما به شما، از "شته دانی" به هیچ وجه به جای " قلّو" استفاده نکنید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید